wtorek, 29 października 2013

Pieczarkowo - szynkowe nadzienie w delikatnym filecie






Składniki:
 Pieczarki myjemy i ścieramy na grubych oczkach , do nich dodajemy poszatkowaną cebulę na drobno .
Do garnka dajemy margarynę i pieczarki z cebulą , doprawiamy tylko solą i pieprzem i dusimy ,do odparowania płynu .Studzimy .
Nastepnie na 2 plastry szynki układamy porcje pieczarek , a na nie pasek pora , moze być większy mniejszy , jak kto woli . Rolujemy .
Fileta myjemy osuszamy i odcinamy zbedne żyłki i polędwiczkę , od szerszej części zaczynając , robimy naciecie w głąb , do nacięcia wkładamy nasze zawiniątko , ja miesa w środku nie doprawiam , bo szynka i pieczarki są słone i doprawione .Gotowe piersi spinamy wykałaczką i układamy na rozgrzaną oliwę , można dodać jedną poszatkowaną pieczarkę , fajnie potem jak się to wszytsko zredukuje ,zyskamy do dekoracji takie uprażone kawałeczki .
Całość doprawiamy podanymi przyprawami .
Dusimy pod przykryciem ok 30 min , po tym czasie odkrywamy i redukujemy płyn do zera .Aromatyczne mięso podałam z ziemniakami zapiekanymi .











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...