Składniki:
- 600 g ziemniaki ugotowane
- 200 g mąka ziemniaczana
- 2 łyżki mąka pszenna
- 2 łyżki koperek siekany
- 1 szt jajka
- 2 łyzki curry Prymat
Ugotowane osolone ziemniaki mielimy w maszynce do mięsa , bądż przeciskamy przez prasę .
Koperek siekamy i dodajemy do ziemniaków , do tego obie mąki i jajko ,a także curry , wyrabiamy do połaczenia się składników .
Z gotowej masy formujemy kluski i gotujemy w osolonej wodzie ok 5 min ,aż wypłyną na wierzch . Podajemy z dowolnym sosem .
Koperek siekamy i dodajemy do ziemniaków , do tego obie mąki i jajko ,a także curry , wyrabiamy do połaczenia się składników .
Z gotowej masy formujemy kluski i gotujemy w osolonej wodzie ok 5 min ,aż wypłyną na wierzch . Podajemy z dowolnym sosem .
Komentarze
Prześlij komentarz