czwartek, 23 lutego 2017

Bezowe LOVE













BEZA;

    białka 120 g ok 3szt
    cukier puder 240 g
    mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

MASA I OWOCE;

    śmietana kremówka 600 g kremówka 36%
truskawki




BEZA ;
Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier nadal ubijając, masa ma być szklista, na koniec dodajemy mąkę, mieszamy, przekładamy do rękawa cukierniczego i na formę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy zgrabne ciasteczka, należy zachować odstęp ok 2cm z każdej str. bo urosną.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160st. pieczemy ok 10min, po tym czasie zmniejszamy do 130st i suszymy ok 40 min, następnie zmniejszamy do 80st i kolejne 30 min.
Wszystko zależy od wielkości ciastek i tego czy chcemy w środku mieć je ciągnące czy kruszące się.

MASA ;
Ubijamy śmietanę, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią zimne bezy, na wierzch układamy truskawki, najlepiej spożyć do 12h.


Same suche bezy można przechowywać w szczelnym zamknięciu nawet kilak tygodni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...