Składniki
-
sezam 100 g
-
syrop klonowy 4 łyżki
-
kakao 1 łyżka
-
morele suszone 3 szt
-
migdały 5 szt
-
rodzynki 1 garść
-
ananas suszony 3 szt
-
orzechy laskowe 2 łyżki
-
jagody goji 1 łyżka
-
wiórki kokosowe 1 łyżka
Na patelnię wsypujemy sezam i prażymy na złoty kolor.
Następnie ostudzone ziarna mielimy w blenderze na gładki proszek.
Do sezamu dodajemy wszystkie bakalie i kakao, syrop klonowy.
Całość mielimy na masę, następnie formujemy małe kulki i obtaczamy w koksie, nie są bardzo wilgotne więc kokos średnio się przykleja, można by dodać mleka, ale ja tego chciałam uniknąć, bo nie miałam roślinnego,.
Schładzamy kilka godzin i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz