Składniki
-
kasza jęczmienna 3 łyżki
-
olej 1 łyżka
-
papryka czerwona 1 pasek
-
cebula dymka 1 szt
-
cukinia 1/2 szt
-
parmezan starty 1 łyżeczka
-
pasternak 1 kawałek 3cm
-
kalarepka młoda 1/3 szt
-
sól himalajska 2 szczypty do smaku
-
kolendra mielona 3 szczypty
-
pieprz czarny mielony 3 szczypty
-
przyprawa curry 2 szczypty
Dodajemy kaszę i dalej mieszając, na wolnym ogniu prażymy całość.
Po ok 5 min podlewamy odrobiną wody, tak by sięga połowy składników, czekamy aż wchłonie się woda, i mieszając jeszcze chwilkę prażymy.
Danie ma być sypkie, warzywa pół twarde, kasza również a;ldente.
Wierzch osypujemy odrobiną parmezanu.
Bardzo fajne połączenie składników. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/