Kaszotto z rzepą, papryką, cukinią i parmezanem






















Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także za wartości odżywcze, których dostarcza, głównie kwasy Omega3 ,do tego mam pewność, że jest pozbawiony zanieczyszeń.



1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
3 łyżki nasion quinoa mieszanki kolorowej
1/2 papryki czerwonej
1/2 marchewki
1/2 rzepy białej
1 cebula czerwona
1 łyżka natki pietruszki
plaster sera parmezanu


1/2 lyżeczki soli himalajskiej
1/2 łyżeczki kminku mielonego
1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
1/2 łyżeczki kolendry mielonej
3 łyżki oleju rzepakowego rafinowanego
1/2 łyżeczki miodu lipowego


Do garnka wlewamy olej, do niego dodajemy posztakowaną cebulę, pokrojoną w paski paprykę, marchew i rzepę ścieramy tarką do obierania na paseczki, całośc przesmażamy z przyprawami ok 7 min. cały czas mieszając, następnie dodajemy kaszę i quinoa, zalewamy to 1/3 szkl. wody i podgrzewamy aż odparuje cały płyn, na koniec dodajemy natkę, mieszamy, posypujemy odrobiną sera i podajemy.


Komentarze

Prześlij komentarz