Bezowe serca z bitą śmietaną i kiwi




Składniki

BEZA
  • białka 120 g ok 3szt
  • cukier puder 240 g
  • mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
MASA I OWOCE
  • śmietana kremówka 400 g kremówka 36%
  • kiwi 8 szt

 BEZA ;
Białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo dodajemy cukier nadal ubijając, masa ma być szklista, na koniec dodajemy mąkę, mieszamy, przekładamy do rękawa cukierniczego i na formę, wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy serca, mi wyszło 6 sporych szt, robiłam je na dzień matki więc dlatego taki kształt.
Wkładamy do piekranika nagrzanego do 160st, od razu zmniejszamy temp. do 130st i pieczemy tak 30 min. po tym czasie zmniejszamy do 100st i suszymy drugie 30 min.

MASA ;
śmietanę ubijamy na sztywno, bez cukru, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy porcjami na serca bezowe.

Kiwi obieramy ze skórki, kroimy na kosteczkę, dekorujemy ciasteczka.






Komentarze