Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt podwójne czyli ok 700g
-
wędzona papryka w proszku 1 łyżka
-
sól czosnkowa 1 łyżeczka
-
pieprz biały Prymat 1 łyżeczka
-
majeranek Prymat 1 łyżeczka
-
rozmaryn Prymat 1 łyżeczka
-
kolendra 1 łyżeczka młotkowana
-
lawenda 1 łyżeczka suszona
-
pomidor 10 szt
Filety myjemy, osuszamy, i kroimy na cienkie plastry, pełna dowolność, ale najlepiej w poprzek, nie rozbijamy, zostawiamy takie jak się na poporcjują.
Olej mieszamy z wszystkimi przyprawami, zostawiamy na 10 min, po czym zanurzamy w marynacie mięso, zostawiamy na 2h.
Część marynaty odlewamy do małej miseczki by w niej zanurzyć pomidory.
Nie powinno się tego robić gdy w marynacie było wcześniej surowe mięso.
Po tym czasie grillujemy po 3-4 min z każdej strony, czas zależny od grubości mięsa, ale to przygotowuje się wyjątkowo szybko.
Pomidory kroimy na ćwiartki, każdy zanurzamy w marynacie zostawionej dla nich.
Układamy na grillu w tym samym czasie co mięso, bo one tez potrzebują zaledwie kilku minut.
Komentarze
Prześlij komentarz