Składniki
-
pomidor 4 szt
-
szpinak mrożony 2 kulki liście
-
pieczarki 2 szt
-
szalotka 1 szt
-
ser żółty 1 plaster o grubości ok 1cm
-
masło 1 łyżeczka
-
czosnek niedźwiedzi 3 szczypty
-
kolendra mielona 3 szczypty
-
sól do smaku 3 szczypty
-
estragon 3 szczypty
Pomidory wydrążamy, pestki wyrzucamy a pozostały miąższ kroimy na mniejsze cząstki.
Do garnka dajemy masło, poszatkowane pieczarki, szpinak,szalotkę, i przyprawy, smażymy aż odparują soki.
Na koniec dodajemy pomidory chwilkę smażymy aż odparuje sok.
Do wydrążonych pomidorów nakładamy farsz na wierzch jeśli macie większy kawałek sera to ścieramy go na tarce, ja miałam resztki więc pokroiłam, zapiekamy ok 7 min w 180st.
Komentarze
Prześlij komentarz