wtorek, 24 lutego 2015

Filet z papryką, kalarepką, cebulą w ziołach podany na marchewce



Składniki

Mięso i dodatki ;
  • filet z kurczaka 3 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • kalarepka młoda 1 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • majeranek 1 łyżeczka
  • Sól ziołowa- MŁYNEK 3 szczypty
  • kolendra mielona 3 szczypty
  • estragon 1/2 łyżeczki
  • cząber 1/2 łyżeczki
Marchew :
  • marchew 3 szt
  • masło klarowane 3 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól do smaku 1/2 łyżeczki
  • kolendra mielona 1.2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty 3 szczypty











MIĘSO :
Fileta myjemy, nacinamy tak by utworzyć kieszonkę, całe mięsko doprawiamy w środku również.
Warzywa kroimy w paseczki, wkładamy do kieszonki i spinamy wykałaczką każdy filet.

Mięso układamy w naczyniu do zapiekania, można je czymś natłuścić, zamykamy i pieczemy ok 35 min w tem. 170st.

MARCHEW :
Do garnka dajemy masło i przyprawy, marchew obieramy i obieraczką całą tak kroimy, dajemy do garnka i przesmażamy, po czym podlewamy szklanką wody, dusimy do całkowitego odparowania płynu ok 20 min.

Podajemy z mięsem. 






2 komentarze:

  1. Kolejne obłędne danie prezentujace się super .

    OdpowiedzUsuń
  2. Ryby najchetniej serwuję na moim stole - dziękuję za super przepis :)

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...