Składniki
-
ziemniaki 1 szt duża
-
cebula czerwona 1 szt
-
filety rybne 3 filet małe
-
ser pleśniowy typu gorgonzola 50 g
-
natka pietruszki 2 łyżka
-
kolendra mielona 1/2 łyżeczki
-
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
-
sól 4 szczypty
-
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
Ziemniaka użyłam jednego wielkiego bo chciałam tak podać tylko połóweczkę dla jednej osoby, gotujemy go do miękkości w osolonej wodzie.
Następnie go studzimy, przekrajamy na pół i wydrążamy środek, ja użyłam te resztki do sałatki, ziemniaka nacieramy masłem ziołowym tak po pół łyżeczki na każdą połówkę .
Rybę kroimy w małą kosteczkę, przekładamy do miski.
Następnie kroimy cebulę , natkę, całość mieszamy i doprawiamy podanymi przyprawami.
Każdą połówkę napełniamy farszem, tak by lekko wystawało z ziemniaka, będzie bardziej dekoracyjnie,
Na koniec osypujemy serem i zapiekamy przez 15 min w tem 170st , podajemy z surówkami, one orzeżwią całość, dodadzą soczystości.
Komentarze
Prześlij komentarz