Składniki
MARYNATA PARZENIE :-
podudzia z kurczaka 10 szt
-
woda 2 L
-
kolendra cała 1 łyżeczka
-
ziele angielskie 5 szt
-
imbir starty 1 łyżeczka
-
sól morska 1 łyżeczka
-
kardamon 3 szczypty
-
kmin rzymski 1/2 łyżeczka
-
curry 1/2 łyżeczki
-
kolendra mielona 1 łyżeczka
-
chili pieprz cayenne 1/2 łyżeczki
-
olej rzepakowy 1/2 szkl
Sposób przygotowania
MARYNATA PARZENIE :
Mięso, myjemy, oczyszczamy skórę.
Wodę wlewamy do garnka, dodajemy wszystkie przyprawy, wkładamy mięso, zagotowywujemy, wyłączamy ogień i zostawiamy, pod przykryciem,aż całkiem ostygnie.
MARYNATA KORZENNA :
Mieszamy przyprawy z olejem.
Mięso wyjmujemy z wody i przekładamy na sito by odciekło, następnie dajemy do miski szklanej i zalewamy marynatą korzenną zostawiamy na 12h .
Grillujemy po 5-7 min z każdej strony, podajemy z sałatkami .
Komentarze
Prześlij komentarz