niedziela, 19 października 2014

Parzone- Grillowane podudzia w korzennych przyprawach


Składniki

MARYNATA PARZENIE :
  • podudzia z kurczaka 10 szt
  • woda 2 L
  • kolendra cała 1 łyżeczka
  • ziele angielskie 5 szt
  • imbir starty 1 łyżeczka
  • sól morska 1 łyżeczka
  • kardamon 3 szczypty

MARYNATA KORZENNA :
  • kmin rzymski 1/2 łyżeczka
  • curry 1/2 łyżeczki
  • kolendra mielona 1 łyżeczka
  • chili pieprz cayenne 1/2 łyżeczki
  • olej rzepakowy 1/2 szkl

    Sposób przygotowania

    MARYNATA PARZENIE :
    Mięso, myjemy, oczyszczamy skórę.
    Wodę wlewamy do garnka, dodajemy wszystkie przyprawy, wkładamy mięso, zagotowywujemy, wyłączamy ogień i zostawiamy, pod przykryciem,aż całkiem ostygnie.
    MARYNATA KORZENNA :
    Mieszamy przyprawy z olejem.
    Mięso wyjmujemy z wody i przekładamy na sito by odciekło, następnie dajemy do miski szklanej i zalewamy marynatą korzenną zostawiamy na 12h .
    Grillujemy po 5-7 min z każdej strony, podajemy z sałatkami .  





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...