Składniki
-
filet z dorsza 500 g
-
cebula biała 4 szt/małe
-
sól morska
-
kolendra mielona
-
suszone kwiaty nagietka
-
suszone kwiaty lawendy
-
chilli płatki
-
koperek 1 pęczek
-
oliwa aromatyzowana 10 łyżek ziołowa
Dorsza filety przekroiłam na pół by lepiej je zapakować w pergamin.
Pergamin rozłożyłam na stole, na każdym ułożyłam porcję ryby po 2-3 kawałki, na nie dałam sporo kopru siekanego , po jednej cebuli poszatkowanej, na każdego papilota, oprószyłam przyprawami, skropiłam oliwą i zawinęłam w papier tworząc pakunek, spięłam boki wykałaczkami, tak piekłam 15 min w tem 170st .
Ryba soczysta, aromatyczna, idealna na kolację, obiad.
Komentarze
Prześlij komentarz