Dorsz pieczony z cebulą, koperkiem i suszonymi kwiatmi w papilotach


Składniki

  • filet z dorsza 500 g
  • cebula biała 4 szt/małe
  • sól morska
  • kolendra mielona
  • suszone kwiaty nagietka 
  • suszone kwiaty lawendy 
  • chilli płatki 
  • koperek 1 pęczek
  • oliwa aromatyzowana 10 łyżek ziołowa


 Dorsza filety przekroiłam na pół by lepiej je zapakować w pergamin.

Pergamin rozłożyłam na stole, na każdym ułożyłam porcję ryby po 2-3 kawałki, na nie dałam sporo kopru siekanego , po jednej cebuli poszatkowanej, na każdego papilota, oprószyłam przyprawami, skropiłam oliwą i zawinęłam w papier tworząc pakunek, spięłam boki wykałaczkami, tak piekłam 15 min w tem 170st .

Ryba soczysta, aromatyczna,  idealna na kolację, obiad.











Komentarze