piątek, 30 sierpnia 2013

Kwiaty cukini nadziewane cielęciną i pęczakiem


Składniki:

Mięso mielimy samemu najlepiej i doprawiamy solą i pieprzem .
Pęczak ja gotowałam wcześniej na sypko w osolonej wodzie , ostudzony dodajemy do mięsa .
Natkę szatkujemy razem z cebulą na drobno i łączymy z resztą .
Marchew szatkujemy w cieniutkie wiórka ,dodajemy do całości .

Farsz doprawiamy jeszcze kwiatami lawendy i jeśli potrzeba to solą i pieprzem .
Kwiaty cukini lekko rozchylamy i wyciągamy pączek ze środka , ja myję je dobrze , pod bieżącą ale nie zamocnym strumieniem wody .
Nadziewamy kwiaty farszem i zwijamy koncówki płatków .

Z jajka , mąki i mleka robimy tempurę , zanuzamy w niej kwiaty i odrazu na głęboki olej , rozgrzany wrzucamy . Pieczemy ok 4 min .


2 komentarze:

  1. Mmm fantastyczne połączenie,przy najbliższej okazji spróbuje zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  2. polecam są naprawdę wyśmienite ,jestem zauroczona takimi daniami

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...