Mufinki nadziane Lusette








1 szt jajko
1 szklanka cukru kryształu
2 łyżki konfitury  z róży
1/2 szkl. oleju
1/2 szkl mleka
1/2 szkl, jogurtu greckiego gęstego
2 wafelki Lusette cappucino i czekoladowy
1 czekolada obojętnie u mnie zalegająca w szafce nadziewana
2 łyżki suszonej miechunki moczonej w rumie
2 łyżki kakao
1 łyżka tartej świeżej skórki z pomarańczy
1 szt jabłko
1 płaska łyżeczka sody
3 szkl. mąki tortowej typ 450





Jajko miksujemy z cukrem, zostawiamy na 5 min. by cukier się rozpuścił, następnie dolewamy olej, mleko, konfiturę, kefir, mieszamy mikserem.

Mąkę mieszamy z sodą, kakao.
Miechunkę siekamy. 
Lusette ścieramy na tarce do warzyw na dużych oczkach, dodajemy do mąki.

Jabłko obieramy kroimy na mniejsze kawałki.


Do płynnych składników, dodajemy mąkę z resztą dodatków, na koniec pokrojoną czekoladę. Całość mieszamy, ma być to bardzo gęste, dzięki temu, podczas wyrastania, mufinki ślicznie spękają.

Do foremki wyłożonej kokilkami, nakładamy po łyżce ciasta, następnie jabłka, znów ciasto, pieczemy ok 25min w temp. 180st.

Z podanych składników wychodzi  12szt .






















Odkryj swoją słodką przyjemność z wafelkami Lusette

Komentarze

Prześlij komentarz