Nadziewane łódeczki paprykowe







Składniki

  • papryka żółta 2 szt
  • serek wiejski 200 g
  • łosoś wedzony plastry 4 plastry
  • ogórek konserwowy Smak 4 szt / mini
  • kalafior 5 różyczek marynowany w occie
  • papryka konserwowa 1/2 szt
  • sól 2 szczypty
  • pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa mielona 2 szczypty
  • kolendra mielona 2 szczypty
  • koperek 2 szczypty + dekoracja

Krok 1

Paprykę myjemy, przekrajamy na pół wzdłuż ,czyścimy z pestek .


Krok 2

Łososia kroimy na paseczki lub kosteczkę

Krok 3

Do miski szklanej wkładamy serek wiejski, jeśli potrzeba to go odcedzamy z zalewy, są różne rodzaje, jedne ją mają inne nie .
Ogórka mini kroimy w plasterki, dodajemy, następnie łosoś , koperek . 
 

Krok 4

Paprykę i kalafiora kroimy na małe kawałeczki ,łączymy z pozostałymi składnikami.
 
 

Krok 5

Doprawiamy podanymi przyprawami i mieszamy całość razem .



Krok 6

Papryczki nadziewamy naszą sałatką i schładzamy w lodówce, po czym dekorujemy każdą łódeczkę odrobiną łososia i koperkiem.

Komentarze