Składniki
-
papryka żółta 2 szt
-
serek wiejski 200 g
-
łosoś wedzony plastry 4 plastry
-
ogórek konserwowy Smak 4 szt / mini
-
kalafior 5 różyczek marynowany w occie
-
papryka konserwowa 1/2 szt
-
sól 2 szczypty
-
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
-
gałka muszkatołowa mielona 2 szczypty
-
kolendra mielona 2 szczypty
-
koperek 2 szczypty + dekoracja
Krok 1
Paprykę myjemy, przekrajamy na pół wzdłuż ,czyścimy z pestek .
Krok 2
Łososia kroimy na paseczki lub kosteczkę
Krok 3
Do miski szklanej wkładamy serek wiejski, jeśli potrzeba to go
odcedzamy z zalewy, są różne rodzaje, jedne ją mają inne nie .
Ogórka mini kroimy w plasterki, dodajemy, następnie łosoś , koperek .
Ogórka mini kroimy w plasterki, dodajemy, następnie łosoś , koperek .
Krok 4
Paprykę i kalafiora kroimy na małe kawałeczki ,łączymy z pozostałymi składnikami.
Krok 5
Doprawiamy podanymi przyprawami i mieszamy całość razem .
Krok 6
Papryczki nadziewamy naszą sałatką i schładzamy w lodówce, po
czym dekorujemy każdą łódeczkę odrobiną łososia i koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz