Składniki
-
pieczarki 10 szt
-
filet z kurczaka 100 g
-
cebula 1 szt
-
ser żółty 75 g
-
natka pietruszki 2 łyżki
-
sól 2 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 3 szczypty
-
jajko 1 szt
-
bułka tarta 1 szkl
-
olej do smażenia 1 L
Pieczarki myjemy ,osuszamy i oprószamy solą .
Ogonki usuwamy i ich nie używamy do farszu.
Fileta kroimy w drobniutką kosteczkę .
Cebulę obieramy i siekamy również drobno .
Natkę także siekamy .
Ser żółty użyłam Szafira długo dojrzewającego kroimy w drobną kosteczkę .
Wszystkie składniki farszu mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem ,nakładamy łyżeczką do kapeluszy,lekko uciskając.
Do miseczki w bijamy jajko i lekko rozbełtujemy ,maczamy w nim pieczarki zaczynając od środka z nadzieniem i następnie umieszczamy w bułce.
Olej rozgrzewamy i smażymy do zrumienienia pieczarki ok 5min .
Podajemy i na zimno i na ciepło .
Ogonki usuwamy i ich nie używamy do farszu.
Fileta kroimy w drobniutką kosteczkę .
Cebulę obieramy i siekamy również drobno .
Natkę także siekamy .
Ser żółty użyłam Szafira długo dojrzewającego kroimy w drobną kosteczkę .
Wszystkie składniki farszu mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem ,nakładamy łyżeczką do kapeluszy,lekko uciskając.
Do miseczki w bijamy jajko i lekko rozbełtujemy ,maczamy w nim pieczarki zaczynając od środka z nadzieniem i następnie umieszczamy w bułce.
Olej rozgrzewamy i smażymy do zrumienienia pieczarki ok 5min .
Podajemy i na zimno i na ciepło .
wyglądają bardzo smacznie i pewnie tak smakują ,na pewno wypróbuję ten przepis :-)
OdpowiedzUsuń