Składniki:
- 2 garście sałata czerwona strzępiasta
- 1 szt pomidor
- 1 szt mozarella
- 4 szt suszone pomidory z czosnkiem
- 5 szt oliwki
- 1 szt cebula czerwona
- 100 ml oliwa
- do smaku bazylia (świeża)
- do sosu bazylia suszona Prymat
- do sosu do smaku Sól
- szczypta do sosu cukier
- do sosu zioła prowansalkie Prymat
Sałatę różną , myjemy i rwiemy na kawałki .
POmidory świeże i suszone kroimy w kosteczkę .
Mozarellę w długie paski .
Cebulkę kroimy w cienkie piórka .
Sos;
Do oliwy dodajemy przyprawy , ocet i robimy dresing , chwilkę go zostawiamy by się smaki połączyły i polewamy naszą sałatkę ;)
POmidory świeże i suszone kroimy w kosteczkę .
Mozarellę w długie paski .
Cebulkę kroimy w cienkie piórka .
Sos;
Do oliwy dodajemy przyprawy , ocet i robimy dresing , chwilkę go zostawiamy by się smaki połączyły i polewamy naszą sałatkę ;)
Komentarze
Prześlij komentarz