Składniki:
- 1 garść sałata chrupiąca
- 4 szt liscie botwinki
- 1/2 szt bakłażan
- 5 szt fasolka szaragowa
- 2 szt rzodkiewka
- 100 ml/ do sosu oliwa
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
- do smaku ocet balsamiczny
- do smaku tymianek
- do smaku rozmaryn Prymat
- do smaku bazylia otarta Prymat
- do smaku cukier
Bakłażana kroimy w plastry , solimy i skrapiamy oliwą , grillujemy .
Fasolkę szparagową , również solimy i grillujemy .
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , liscie botwinki również myjemy i odcinamy ogonki ,zostawiamy w całości.Układamy na talerzu , na sałaty dajemy pokrojonego bakłażana i fasolkę ,dodajemy pokrojoną rzodkiewkę .
Z oliwy i przypraw robimy dresing i polewamy sałatkę tuż przed podaniem .
Fasolkę szparagową , również solimy i grillujemy .
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , liscie botwinki również myjemy i odcinamy ogonki ,zostawiamy w całości.Układamy na talerzu , na sałaty dajemy pokrojonego bakłażana i fasolkę ,dodajemy pokrojoną rzodkiewkę .
Z oliwy i przypraw robimy dresing i polewamy sałatkę tuż przed podaniem .
Komentarze
Prześlij komentarz