Składniki:
- 1 garść sałata czerwona strzępiasta
- 1 garść sałata chrupiąca
- 1 szt pomidor
- 3 płaty pomidory suszone Smak
- 1 szt cebula dymka
- 6 szt żurawina
- do smaku oliwa
- do smaku sól czarna
- do smaku pieprz
- do smaku bazylia (świeża)
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , układamy na talerzu .
Pomidora kroimy w plastry ok1.5 cm i pieczemy na grillu do zrumieniania .
Suszone kroimy w paseczki .
Cebulkę w piórka i układamy na sałacie , na to dwa rodzaje pomidorów i żurawinę , skrapiamy oliwą ja użyłam tą z pomidorów suszonych i doprawiamy solą i pieprzem , na koniec listki bazyli .
Pomidora kroimy w plastry ok1.5 cm i pieczemy na grillu do zrumieniania .
Suszone kroimy w paseczki .
Cebulkę w piórka i układamy na sałacie , na to dwa rodzaje pomidorów i żurawinę , skrapiamy oliwą ja użyłam tą z pomidorów suszonych i doprawiamy solą i pieprzem , na koniec listki bazyli .
Komentarze
Prześlij komentarz