Składniki:
- 1 szt ogórek
- 5 ząbków czosnek marynowany
- 3 łyżki koper świeży
- 3 łyżki szczypiorek
- 10 szt pistacje
- 5 łyzek olej
- do smaku Sól
- do smaku pieprz
Ogórka ścinamy obieraczką do warzyw w paski .
Koper i szczypior szatkujemy nożem
Do rozdrabniacza wkąłdamy pistacje , czosnek , przyprawy i olej rozdrabinaimy jak na pesto . Następnie dodajemy zieleninę i znów chwilkę miksujemy
Gdy mamy gotowy sosik polewamy nim wstążki z ogórka .
Koper i szczypior szatkujemy nożem
Do rozdrabniacza wkąłdamy pistacje , czosnek , przyprawy i olej rozdrabinaimy jak na pesto . Następnie dodajemy zieleninę i znów chwilkę miksujemy
Gdy mamy gotowy sosik polewamy nim wstążki z ogórka .
Komentarze
Prześlij komentarz