Składniki:
- 12 szt/młode małe marchewki /tu z mojego ogrodu
- 150 g filet z indyka
- 4 szt /długi do dekoracji szczypiorek
- do smaku sól
- do smaku cukier
- do smaku pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
- 5 listków rozmaryn
- 4 listki .średnie bazylia
- do smaku papryka
- 1/2 szkl /.do podlania woda
Fileta z indyka rozbijamy jak na kotleta , doprawiamy solą i pieprzem i tniemy na paski 2cm .
Marchewki młode myjemy i układamy po 3-4 szt na pasku mięsa i zwijamy jak rurki , końcem do dołu układamy w garnku i obsmażamy na oleju z każdej str.Doprawiamy jeszcze solą ,cukrem , pieprzem ,papryką i wrzucamy rozmaryn i bazylię , po obsmażeniu podlewamy woda jakieś 1/2 szkl i dusimy 15 min , do odparowania płynu .
Po podlaniu wodą wrzucamy szczypior ,by się zblanszował , po tym mozemy ładnie owinąć nim nasze marchewki w koszulkach , aby się ładniej prezentowały :)
Komentarze
Prześlij komentarz