Duże świdry jako przekąska karnawałowa;



























Duże świdry jako przekąska karnawałowa;
1 opakowanie makaronu duże świdry
1 pęczek świeżej bazylii
50g parmezanu
3 łyzki oliwy
SOS;
200g cielęciny
1 cebula
1 marchew
2 ząbki czosnku
1 kawałek selera
1 mała pietruszka korzeń
Sól do smaku
Cukier do smaku, oliwa ok 3 łyżek
3 puszki po 400g pomidorów bez skórki

Na oliwie przesmażamy czosnek z poszatkowanymi warzywami, doprawiamy, dodajemy mieso, chwilę smażymy, na koniec dodajemy pomidory i dusimy na wolnym ogniu ok2h.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, dodajemy starty ser, poszatkowaną bazylię i odrobinę oliwy, całość mieszamy, układamy na desce, na środek dajemy pojemniczek z sosem.
Jest to super alternatywa na przyjęcie.

Komentarze