Pizza na cieście razowym żytnim



 CIASTO ;
50 ml wody
120 g mąki razowej żytniej
10g drożdży
sól do smaku
cukier 1 szczypta
1 łyżka oliwy

 FARSZ;
6 oliwek zielone i czrane
1 pieczarka
1 mozarella
2 plastry szynki parameńskiej
1 cebula
3 szczypty oregano
garść rukoli
3 łyzki sosu pomidorowego 


Z podanych skłądników na ciasto zarabiamy je w misce i wałkujemy na placek ok 30cm , smarujemy sosem, układamy pokrojone warzywa, starty ser, porwaną szynkę i pieczemy ok 8-10min w temp. 250st z termoobiegiem, po upieczeniu osypujemy rukolą.









Komentarze

  1. Ten spód musi być bardzo chrupiący! A kocham takie spody. :)
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz