piątek, 14 lipca 2017

Ciasto jogurtowe z malinami, borówkami i jabłkiem





Cukier z głową











CIASTO ;

2 jajka
2 szkl. maki tortowej
1 szkl jogurtu naturalnego u mnie 10%
1 i 1/2 łyżeczki  sody oczyszczonej
1/4 szkl oleju rzepakowego
6 łyżek cukru - Suedzucker: marka Królewski



OWOCE :
1 garść borówki
1garść malin
1 jabłko






Białka ubijamy  z cukrem na sztywno, następnie dodajemy żółtka, do połączenia się składników je ucieramy.

Teraz kolej na wlanie jogurtu i na wolnych obrotach łączymy tylko ze sobą.

Wlewamy olej, mieszamy na wolnych obrotach.

Mąkę mieszamy z  sodą, dodajemy do masy, tylko do połączenia się miksujemy i przelewamy ciasto do formy 24x 33cm, na wierzch wykładamy pokrojone jabłko i umyte, osuszone owoce.

Pieczemy ok 28min w temp. 180st , ciasto ma być zrumienione, czas pieczenia zależy od mocy piekarnika.

Studzimy, posypujemy cukrem pudrem ja sobie zmieliłam sama Cukier królewski.


Ciasto bierze udział w słodkim konkursie z cukrem w roli głównej. Więcej na temat tego, jak słodzić można znaleźć na stronie













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...