Grillowana cukinia z filetem i papryką





2 cukinie
1 filet z kurczaka
1 papryka

sól różowa do smaku
pieprz kolorowy do smaku
sos Winiary tatarski 
papryka chilli ostra w proszku do smaku
rozmaryn 2 szczypty
lubczyk 2 szczypty 
kolendra zmielona 2 szczypty
kozieradka 2 szczypty
kminek  mielony 2 szczypty 

3 łyzki oleju do posmarowania rusztu 



Cukinię kroimy w cienkie plastry.
Fileta przekrajamy w poprzek na pół by był cieńszy.
Paprykę kroimy na 4 części.

Przyprawy mieszamy ze sobą, tworząc ziołową mieszankę oprószamy i mięso i warzywa. 

Ruszt smarujemy olejem, kładziemy produkty i grillujemy z każdej strony, cukinię krótko, paprykę i fileta aż do miękkości po 5min z każdej strony. 

Na grillowaną cukinię kładziemy porcję sosu Winiary tatarskiego, następnie po kawałku mięsa i papryki, zwijamy, spinamy wykałaczką. 

Podajemy na ciepło lub zimno.


Proste połączenie, a danie staje się syte i niskokaloryczne, a do tego wyjątkowe i pyszne. 



Przepis
bierze udział w Konkursie na
przepis miesiąca na Winiary.pl








Komentarze

Prześlij komentarz