Kaszotto z warzywami na ostro




 3 łyżki kaszy jęczmiennej
1 mała marchewka
1/2 małej pietruszki korzenia
1 kawałek białej rzepy
1/4szt czerwonej papryki
1 mała czerwona cebula
1/3 szt pasternaku
1 łyżka natki pietruszki
1 plaster parmezanu
2 łyżki oleju rzepakowego

sól różowa himalajska do smaku
pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
3 szczypty cukru
2 szczypty słodkiej papryki
1/2 szklanki wody




Wszystkie warzywa kroimy w paseczki, mozna też je obrać obieraczką do warzyw, uzyskamy fajne paseczki.
Do garnka wlewamy olej, wrzucamy warzywa, od razu też kaszę, całość dusimy 5-7min. Doprawiamy.
Następnie wlewamy wodę i dusimy kolejne 7min. aż do odparowania całego płynu, na koniec dodajemy natkę i starty parmezan.

Danie smaczne i na zimno i na gorąco. 




Komentarze