piątek, 24 lutego 2017

Imbirowo-miodowe ciasteczka kruche


















CIAST;

    jajka 1 szt
    margaryna 2/3 kostki
    soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
    mąka pszenna 300 g może wiecej zależy od mąki
    miód 1 łyżka duża imbirowo-cynamonowego
    cukier 2 łyżki


Z podanych składników zarabiamy ciasto jak zwykłe kruche, schładzamy w lodówce przez ok 1h, dzięki temu ciasto będzie niezwykle smaczne i kruche.

Ciasto wałkujemy partiami, wykrawamy szklaneczką kółka, jeśli macie stępelek, to nabijacie własną pieczęć i do pieca. W temp 200st po 8-10 min. Należy obserwować, ciasteczka mają być dobrze zrumienione.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...