Składniki
-
papryka czerwona 3 szt małe
-
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
-
cebula czerwona 1 szt
-
comber z królika 100 g
-
pieczarki 2 szt
-
cukinia 1/3 szt
-
olej do smażenia 2 łyżki
-
natka pietruszki 2 lyżki
-
sól 1/2 łyżeczki
-
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
-
kminek 1/2 łyżeczki
-
ser żółty 50 g starty
-
bulion warzywny 200 ml
Papryki kroimy na pół, delikatnie usuwamy gniazda nasienne.
Mięso kroimy drobno i przesmażamy na oleju, dodajemy przyprawy, kaszę, pokrojone warzywa i cały czas mieszając, dusimy, nie podlewamy niczym.
Gdy odparuje cały sok z warzyw, studzimy, dodajemy starty ser, mieszamy i nadziewamy paprykę, umieszczamy ją w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem, wkładamy do piekarnika na 35min do temp. 200st. Po tym czasie u mnie była już miękka.
Dekorujemy koperkiem, podajemy.
Komentarze
Prześlij komentarz