Papryka nadziewana królikiem, kaszą i warzywami z serem








Składniki

  • papryka czerwona 3 szt małe
  • kasza jęczmienna 1/2 szklanki
  • cebula czerwona 1 szt
  • comber z królika 100 g
  • pieczarki 2 szt
  • cukinia 1/3 szt
  • olej do smażenia 2 łyżki
  • natka pietruszki 2 lyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki
  • kminek 1/2 łyżeczki
  • ser żółty 50 g starty
  • bulion warzywny 200 ml



Papryki kroimy na pół, delikatnie usuwamy gniazda nasienne.
Mięso kroimy drobno i przesmażamy na oleju, dodajemy przyprawy, kaszę, pokrojone warzywa i cały czas mieszając, dusimy, nie podlewamy niczym.
Gdy odparuje cały sok z warzyw, studzimy, dodajemy starty ser, mieszamy i nadziewamy paprykę, umieszczamy ją w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem, wkładamy do piekarnika na 35min do temp. 200st. Po tym czasie u mnie była już miękka.

Dekorujemy koperkiem, podajemy.

Komentarze