Omlet z pieczarkami, papryką i pomidorami



Składniki

  • jaja 2 szt
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • pomidor 1 szt
  • cebula dymka 1 szt
  • pieczarki 1 szt
  • papryka czerwona 1 pasek czerwonej
  • sól himalajska 4 szczypty
  • pieprz czarny mielony 4 szczypty
  • kolendra 4 szczypty do smaku
  • olej 2 łyżki
 Wszystkie warzywa kroimy drobno i przesmażamy w garnku na łyżce oleju, aż do odparowania soków, doprawiamy.

Jaja rozbijamy do miseczki, dodajemy jogurt i doprawiamy, mocno rozbełtujemy.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę oleju, i jaja, czekamy aż się zetnie, nie obracamy, na wierzch kładziemy gorące warzywa, calość przekładamy na talerz i podajemy.



Komentarze