Morszczuk pieczony w piekarniku z ziolami i sałatą




Składniki

  • filet z morszczuka 1 filet
  • suszone pomidory 3 szczypty
  • sól himalajska 1/2 łyżeczki
  • pieprz 1/3 łyżeczki
  • olej rzepakowy 4 łyzki
  • ocet winny 1 łyżka
  • cukier 1 szczypta
  • sałata 2 garście różne /lodowa masłowa
  • pomidor 1 szt
  • posiekana dymka ze szczypiorem 1 szt
  • papryka czerwona 1/3 szt




Rybę nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem i wkładamy do piekarnika do 180st na 10-15 min zależy od wielkości fileta.

Na talerzu rozkładamy umyte i porwane sałaty, na to pokrojone pomidory i paprykę, a także dymkę.

Z oleju, octu, soli, pieprzu, szczypty cukru i suszonych pomidorów robimy sos, polewamy sałatę tuż przed podaniem.

Komentarze