Składniki
-
filet z morszczuka 1 filet
-
suszone pomidory 3 szczypty
-
sól himalajska 1/2 łyżeczki
-
pieprz 1/3 łyżeczki
-
olej rzepakowy 4 łyzki
-
ocet winny 1 łyżka
-
cukier 1 szczypta
-
sałata 2 garście różne /lodowa masłowa
-
pomidor 1 szt
-
posiekana dymka ze szczypiorem 1 szt
-
papryka czerwona 1/3 szt
Rybę nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem i wkładamy do piekarnika do 180st na 10-15 min zależy od wielkości fileta.
Na talerzu rozkładamy umyte i porwane sałaty, na to pokrojone pomidory i paprykę, a także dymkę.
Z oleju, octu, soli, pieprzu, szczypty cukru i suszonych pomidorów robimy sos, polewamy sałatę tuż przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz