Omlet z warzywami i parmezanem


Składniki

  • jajka 1 szt
  • jogurt naturalny 1 łyżka
  • sól do smaku 2 szczypty
  • pieprz czarny mielony 2 szczypty
  • pomidor 1 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • cebula czerwona 1/2 szt
  • kindziuk 50 g
  • kminek mielony 2 szczypty
  • sól himalajska 3 szczypty
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • parmezan starty 1 łyżka


Jajko rozbełtujemy z jogurtem, solą i pieprzem, na patelnię wlewamy łyżkę oleju a na to jaja, zmniejszamy ogień i na wolnym czekamy aż się ładnie zetnie.

W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojone warzywa, kińdziuk, przyprawy i przesmażamy aż do odparowania soków, następnie przekładamy całośc na omlet, posypujemy natką i parmezanem.

Komentarze

Prześlij komentarz