Składniki
-
jajka 1 szt
-
jogurt naturalny 1 łyżka
-
sól do smaku 2 szczypty
-
pieprz czarny mielony 2 szczypty
-
pomidor 1 szt
-
papryka czerwona 1/2 szt
-
cebula czerwona 1/2 szt
-
kindziuk 50 g
-
kminek mielony 2 szczypty
-
sól himalajska 3 szczypty
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
olej rzepakowy 2 łyżki
-
natka pietruszki 1 łyżka
-
parmezan starty 1 łyżka
Jajko rozbełtujemy z jogurtem, solą i pieprzem, na patelnię wlewamy łyżkę oleju a na to jaja, zmniejszamy ogień i na wolnym czekamy aż się ładnie zetnie.
W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojone warzywa, kińdziuk, przyprawy i przesmażamy aż do odparowania soków, następnie przekładamy całośc na omlet, posypujemy natką i parmezanem.
Chętnie bym wszamała, pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń