sobota, 10 grudnia 2016

Babeczki piernikowe z musem czekoladowym i bitą śmietaną


 Składniki:

1 i 1/2 szt mąka pszenna

1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
1/2 szklanka cukru , 3 łyżki miodu prawdziwego
1 szt żółtko jaja
1/2 szt wanilia
1/2 szt margaryna Z podanych składników na ciasto ,zagniatamy je szybko ,wanilię przekarajmy i wydrążamy ziarenka z połowy ,dodajemy do ciasta .
Urywamy małe kuleczki i wylepiamy małe foremki do babeczek ,mi wyszło 14 szt pieczemy w 180st ok 15-20 min do zrumienienia .

Mus Czekoladowy ;

200 ml śmietany 36%
1 tabliczka czekolady
1 łyżeczka kakao

Bita śmietana ;
400 ml śmietany 36%
2 łyżki cukru pudru

Mus czekoladowy;
Do garnka dajemy śmietankę, lekko podgrzewamy uważać by nie doprowadzić do wrzenia, następnie dodajemy czekoladę, gasimy ogień, mieszamy aż się rozpuści, dodajemy kakao i napełniamy babeczki wstawiamy do lodówki, gdy stężeje, czas na bitą śmietanę.

Masa Śmietanowa;
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i przekładamy do rękawa cukierniczego, następnie dekorujemy babeczki kleksem śmietany.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...