sobota, 17 września 2016

Dorsz w papilotach z warzywami pieczony na grillu




Składniki

  • filet z dorsza 200 g
  • cukinia żółta 2 małe
  • cebula czerwona 1 szt duża
  • marchew 1 szt
  • kwiaty cukinii 6 szt
  • sól himalajska 4 szczypta do smaku
  • pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
  • kolendra mielona 4 szczypty
  • cukier 2 szczypty
  • masło 1 łyżeczka
  • natka pietruszki 3 gałazki





Sposób przygotowania

Danie niezwykle proste a smaczne i wartosciowe.

Rybę oprószamy solą, pieprzem, kolendrą i zostawiamy na co najmniej 1h.
Cebulę kroimy w piórka, marchew i cukinię obieramy obieraczką, tworząc długie paski, z kwiatów cukinii usuwamy pręcik ze środka, opłukujemy wodą, dodajemy w całości do warzyw, doprawiamy.

Na kawałku folii aluminiowej, układamy warzywa, masło, na wierzch rybę, poszatkowaną natkę, szczelnie zawijamy umieszczamy na grillu, po 15min, całość będzie gotowa.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...