Składniki
-
filet z dorsza 200 g
-
cukinia żółta 2 małe
-
cebula czerwona 1 szt duża
-
marchew 1 szt
-
kwiaty cukinii 6 szt
-
sól himalajska 4 szczypta do smaku
-
pieprz kolorowy ziarnisty 4 szczypty
-
kolendra mielona 4 szczypty
-
cukier 2 szczypty
-
masło 1 łyżeczka
-
natka pietruszki 3 gałazki
Sposób przygotowania
Danie niezwykle proste a smaczne i wartosciowe.Rybę oprószamy solą, pieprzem, kolendrą i zostawiamy na co najmniej 1h.
Cebulę kroimy w piórka, marchew i cukinię obieramy obieraczką, tworząc długie paski, z kwiatów cukinii usuwamy pręcik ze środka, opłukujemy wodą, dodajemy w całości do warzyw, doprawiamy.
Na kawałku folii aluminiowej, układamy warzywa, masło, na wierzch rybę, poszatkowaną natkę, szczelnie zawijamy umieszczamy na grillu, po 15min, całość będzie gotowa.
Komentarze
Prześlij komentarz