Składniki
-
sos 500 ml tajski curry z kukurydzą
-
papryka czerwona 3 szt
-
kasza jęczmienna 1 garść
-
pieczarki 6 szt
-
cebula czerwona 1 szt
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
pieprz kolorowy ziarnisty 1/2 łyzeczki
-
bulion warzywny 500 ml
-
kumin 3 szczypty
Do garnka dajemy poszatkowaną cebulę, szklimy na odrobinie oleju, dodajemy poszatkowane pieczarki, smazymy ok 7 min. następnie dodajemy kaszę, zalewamy 100ml bulionu, czekamy aż całość odparuje, doprawiamy.
Paprykę myjemy, kroimy w poprzek na pół, wydrążamy gniazda.
Do każdej papryki nakładamy farsz, następnie sosem tajskim ze słoika okraszamy każdą sztukę, układamy ciasno w naczyniu i zalewamy bulionem pomiędzy papryki, tak wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 1h pod przykryciem, pod koniec gdy już warzywo będzie miękkie, możemy odkryć i zarumienić, zredukowanym sosem polewamy paprykę przed podaniem.
Komentarze
Prześlij komentarz