piątek, 10 czerwca 2016

Babeczki kruche z kremem czekoladowym







Składniki

CIASTO :
  • margaryna 1{2 kostki
  • jajka 1 szt
  • cukier 1 łyżka
  • miodu wielokwiatowego 1 łyżka
  • mąka pszenna 300 g/ ok może więcej typ 450

MASA CZEKOLADOWA
  • cukier puder 2 łyżki
  • śmietana kremówka 400 g 36 %
  • czekolada gorzka 1 szt
  • czekolada biała 1 szt u mnie karmelowa
MASA BIAŁA :
  • śmietana kremówka 600 g 36%
  • cukier puder 2 łyżki











 CIASTO ;


Z podanych składników zagniatamy ciasto, dość szybko, wkładamy do lodówki by się schłodziło.


Zimnym ciastem wylepiamy foremki, u mnie mają ok 6cm, nie za dużo ciasta, tak bybyło co wypełnić, pieczemy do zrumienienia się w temp. ok 180st przez ok 18min.Porcja na ok 24szt zalezy od foremek.  




MASA CZEKOLADOWA;
Do garnka dajemy śmietanę, obie połamane czekolady, można coś zostawić do dekoracji, podgrzewamy na maleńkim ogniu, aż całość się połączy, cały czas mieszają, następnie studzimy. 
Każdą wystudzoną babeczkę, napełniamy wystudzonym kremem czekoladowym, wkładamy do lodówki. 





MASA BIALA ; 

Śmietanę ubijamy na sztywno z odrobiną cukru, przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy każdą babeczkę, następnie posypujemy albo stratą czekoladą albo kakao, schładzamy w lodówce.










1 komentarz:

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...