mango z jogurtem z chia i domową granolą ;



  mango z jogurtem z chia i domową granolą ;

2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka nasion chia ( szałwia hiszpańska )
1/2 łyżeczki miodu
1 dojrzałe mango

1 łyżeczka sezamu, płatków quinoa, siemienia ziaren, 2 -3 szt dowolnych orzechów, odrobina syropu klonowego lub cukru by to ładnie z karmelizować

Mango przekrajamy w poprzek po pestce, kroimy na kwadraty w łupinie wywijamy i odcinamy kosteczki.
Pestkę obkrajamy jeszcze z owocu i takie resztki blendujemy.

Jogurt mieszamy z chia i miodem.

Na suchą rozgrzaną patelnię wsypujemy nasiona na granole, orzechy siekam, dodajemy syrop i prażymy aż bedzie rumiane.

Układamy warstwowo w pucharku, smakuje wybornie i jest to zdrowe i pożywne










Komentarze