mango z jogurtem z chia i domową granolą ;
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka nasion chia ( szałwia hiszpańska )
1/2 łyżeczki miodu
1 dojrzałe mango
1 łyżeczka sezamu, płatków quinoa, siemienia ziaren, 2 -3 szt dowolnych orzechów, odrobina syropu klonowego lub cukru by to ładnie z karmelizować
Mango przekrajamy w poprzek po pestce, kroimy na kwadraty w łupinie wywijamy i odcinamy kosteczki.
Pestkę obkrajamy jeszcze z owocu i takie resztki blendujemy.
Jogurt mieszamy z chia i miodem.
Na suchą rozgrzaną patelnię wsypujemy nasiona na granole, orzechy siekam, dodajemy syrop i prażymy aż bedzie rumiane.
Układamy warstwowo w pucharku, smakuje wybornie i jest to zdrowe i pożywne
Komentarze
Prześlij komentarz