Brązowy ryż z sosem słodko kwasnym UNCLE BENS





1 comber z królika
1 łyżka masła 
1 słoik sosu uncle bens słodko kwaśny ananasowy
1 cebula
1 gruszka
ostra chili w proszku do smaku
2 torebki ryżu brązowego uncle bens

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Do garnka   dajemy masło i szklimy na nim poszatkowaną cebulkę, dodajemy chili, pokrojoną gruszkę i pokrojony comber w kostkę, całość przesmażamy, aż w mięsie zetnie się białko.
Następnie dodajemy cały sos ze słoika, mieszamy i dusimy ok 20 min na wolnym ogniu, jeśli potrzeba to dosalamy.

Ugotowany ryż dajemy do małej filiżanki, ładniej będzie wyglądał.Lekko ugniatamy.
Na talerz wylewamy porcję sosu, następnie ryż i podajemy.







Komentarze

Prześlij komentarz