niedziela, 3 kwietnia 2016

Szynka w ziołach z piekarnika



Składniki

Zalewa i mieso
  • szynka 1 kg
  • woda 2 L
  • sól peklowa 20 g
  • liść laurowy 2 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • ziele angielskie 3 szt
  • pieprz 10 ziarenek
Zioła do pieczenia
  • estragon 1/2 łyzeczki
  • rozmaryn 1 szczypta
  • szałwia
 ZALEWA : Do garnka wlać wodę, dodać przyprawy i mięso, włożyć do lodówki na 5dni.

Marynata ; 
Po 5 dniach, osuszyć mięso, oprószyć ziołami i włożyć do siatki do szynek, następnie do rekawa do pieczenia i na ok 70 min do piekarnika, pieczemy w temp. 170st. Studzimy w rękawie, tak by szynka nie była sucha.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...