niedziela, 3 kwietnia 2016

Pstrąg marynowany w solance duszony na parze



Składniki

  • pstrąg 3 szt
  • woda 2 L
  • sól 2 łyżki
  • cebula biała 3 szt
  • koperek 3 gałązki
  • liść laurowy 3 szt
  • ziele angielskie 3 szt
  • kolendra 1 łyżeczka mielona
  • masło 1 łyżka
  • suszone kwiaty 3 szczypty lawenda, nastrurcja,

 Ryby myjemy, osuszamy, ja miałam już wypatroszone, przekładamy do dużego szklanego naczynia, zalewamy wodą, przyprawy mieszamy ze sobą, po czym dodajemy do wody, na wierzch kładziemy cały koper, tak przygotowaną rybę wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia osuszamy, do srodka wkładamy masło, umieszczamy w naczyniu do gotowania na parze i parujemy ją ok 20 min. zależy od wielkości.
Podajemy z sałatką.







1 komentarz:

  1. Ostatnio szukałam fajnego przepisu na rybę :) No i nareszcie znalazłam :) Świetna rybka :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...