1 L bulionu warzywnego lub drobiowego
1 butelka passaty Łowicz
1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego
sól do smaku
1 szczypta rozmaryny
1 garść świeżej bazylii
150 g serka koziego sałatkowego
4 kromki chleba ryżowego
1 łyżeczka miodu
3 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu greckiego
Do garnka wlewamy bulion i passatę, dodajemy obrany czosnek, miód, sól do smaku, pieprz, zioła i gotujemy przez ok 45min, na średnim ogniu, pod koniec dodajemy jogurt, 50 g serka i całość blendujemy.
Chleb ryżowy przypiekamy na suchej patelni by powstały grzanki, następnie ciepły, smarujemy serkiem, od razu kroimy na kosteczki.
Do miseczek nalewamy zupę, na wierzch grzanki i po 2-3 kosteczki sera, dekorujemy bazylią
Komentarze
Prześlij komentarz