Składniki
-
filet z kurczaka 1 szt
-
warzywa mrożone 250 g
-
ser żółty 1 garść
-
kolendra mielona 3s szczypty
-
sól do smaku 3 szczypty
-
pieprz czarny mielony 3 szczypty
-
zioła prowansalskie 4 szczypty
-
oliwa z oliwek 4 łyżki
-
wino białe wytrawne 1 kieliszek
Na patelnie wlewamy oliwę, do niej mrożone warzywa, u mnie mieszanka, przesmażamy tak by były a/l dente. Od razu je doprawiamy.
Na tej samej patelni podsmażamy doprawione mięso, fileta przekroiłam na pół, i tylko po 1 minucie z każdej strony by białko się ścieło.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy wino, łyżkę oliwy i kieliszek wody, następnie wkładamy mięso.
Na mięso kładziemy solidną porcję warzyw i ścieramy ser żółty, danie zapiekamy ok 10 min.
Komentarze
Prześlij komentarz