piątek, 1 stycznia 2016

Muszle nadziewane farszem serowo-szpinakowym







Muszle nadziewane farszem serowo-szpinakowym

2 cebule białe

1 duża łyżka masła
kilka kawałków suszonych borowików
50g sera ricotty
3 łyżki śmietany
1/2 szklanki białego wytrawnego wina
100g szpinaku mrożonego Paltino
sól do smaku różowa himalajska
pieprz z kolendrą młotkowany do smaku
makaron muszle duże

Na patelnię dajemy masło, gdy się rozpuści, dodajemy poszatkowaną cebulę i pokruszone grzyby, przesmażamy, aż cebula zmięknie, dodajemy szpinak, dusimy aż odparuje nadmiar wody, dolewamy wina, czekamy chwilkę by alkohol odparował. Muszle gotujemy a'ldente po czym je wykładamy na sitko, nadziewamy farszem, jeszcze ciepłe podajemy, można też posypać parmezanem i zapiec w piekarniku.




2 komentarze:

  1. Chyba jest błąd w tym przepisie, w tytule podano, że będzie tam szpinak, a są grzyby

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję za komentarz, ale jest i szpinak, i ser i borowiki, nie da się w tytule zamieścić wszystkich składników ;) pozdrawiam zapraszam do spróbowania

    OdpowiedzUsuń

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...