Dorsz z duszonymi warzywami









Składniki

  • papryka żółta 1/4 szt
  • cebula biała 1 szt duża
  • marchew 1 szt
  • natka pietruszki 2 łyzki
  • sól do smaku 2 szczypty
  • kolendra 1 szczypty
  • pieprz czarny mielony 2 szczypty
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • filet z dorsza 100 g/ mały filet świeży
  • sól ziołowa 2 szczypty do ryby
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • olej do smażenia 1/3 szkl do smazenia ryby

Dorsza oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na niewielkiej ilości oleju, do zrumienienia się ok 5min z obud stron.

Warzywa obieramy, kroimy według uznania, u mnie paseczki długie.

Smażymy na łyżce oliwy, jeśli ktoś nie liczy kalorii można dodać więcej, doprawiamy, dusimy ok 10 min, warzywa mają być lekko twarde.
Na koniec dodajemy natkę pietruszki.







Komentarze