Składniki
-
filet z kurczaka 2 szt
-
cebula biała 2 szt
-
natka pietruszki 4 łyżki
-
masło 1 łyżka
-
sól morska 4 szczypty
-
pieprz czarny mielony 4 szczypty
-
kolendra 4 szczypty
-
kminek mielony 4 szczypty
-
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki
-
miód lipowy 1 łyżeczka
Fileta przekrajamy w poprzek na pół, tak by były cieńsze, doprawiamy z każdej strony.
Na patelnię dajemy masło i poszatkowaną cebulę, przyprawy do smaku, oraz miód, na wolnym ogniu dusimy by cebula się z karmelizowała, gdy złapie koloru, będzie miękka wkładamy mięso, dusimy kilka minut obracając, aby z każdej strony się udusiło, pod koniec dodajemy poszatkowaną natkę.
Nie dolewamy płynu, to ma dojść samo w sobie, pod przykryciem.
Podajemy z puree .
Komentarze
Prześlij komentarz