Składniki
-
kapusta pekińska 1/2 szt ok 700g
-
ogórki kiszone 4 szt
-
rzepa 1 szt biała
-
rzodkiewka 10 szt
-
koperek siekany 2 łyżki
-
cebula dymka 2 szt z łodygą
-
majonez 3 łyżki
-
jogurt naturalny 3 łyżki
-
sól 5 szczypt
-
pieprz biały Prymat 4 szczypty
Pekińską szatkujemy na drobno.
Rzepę, rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach, część pokroiłam w półtalarki dla dekoracji.
Ogórki kroimy w kosteczkę.
Dymkę siekamy na drobno.
Całość mieszamy.
Z majonezu, jogurtu kopru i przypraw robimy sos, mieszamy tuż przez podaniem.
Idealna do mięs na ciepło i na zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz