Składniki
-
ziemniaki 6 średnich szt
-
cebula biała 1 szt
-
kapusta kiszona 1 garść z marchewką
-
jajka 1 szt
-
śmietana 1 łyżka kwaśna 18%
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
pieprz 4 szczypty
-
kminek mielony 1/2 łyzeczki
-
mąka pszenna 1 łyżka kopiata typ 550
Ziemniaki obieramy, ścieramy na minimalnych oczkach, stawiamy na sitku, nad miską i czekamy aż woda ścieknie.
Kapustę szatkujemy by nie było długich nitek, do tego na grubych oczkach ścieramy cebulę.
Wodę która wyciekła z ziemniaków odlewamy ale skrobię z dna dodajemy do ziemniaków z powrotem, następnie kapustę, cebulę, jajko, mąkę i przyprawy, mieszamy, smażymy na oleju/ smalcu aż sie zrumienią z obu stron.
Komentarze
Prześlij komentarz