niedziela, 13 września 2015

Roladki schabowe w pomidorach









Składniki

  • schab bez kości 4 plastry
  • ser camembert 1/2s szt
  • boczek wędzony 4 paseczki
  • pieprz zielony 1 łyżeczka marynowany
  • cebula biała 1 szt
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • passata pomidorowa 500 ml
  • oliwa 4 łyżki
  • cukinia 1 szt młoda
  • czosnek 3 ząbki
  • sól do smaku 1/2 łyżeczki
  • papryka czerwona 1/2 łyżeczki
  • kminek mielony 1/2 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat 1/2 łyżeczki



Schab rozbijamy na cienkie plastry, każdy doprawiamy z obu stron solą, pieprzem, kminkiem, papryką. 

Na każdy plaster kładziemy po kawałku sera, boczku, cebuli i ziaren pieprzu marynowanego, a także poszatkowanej natki, zwijamy w roladki.

Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę passatę, układamy ciasno koło siebie roladki, niczym ich nie spinałam, pozostałą cebulę, cukinię, czosnek kroimy i dodajemy do naczynia, całość osypujemy jeszcze natką i wkładamy do piekarnika na ok 45min w temp. 170st, pieczemy pod przykryciem, jeśli lubcie sosy można bardziej lub mnie całość odparować. Jak widać zrobiło się dużo soku, choć tłuszczyk na wierzchu się zebrał, można to wymieszać i polać roladki, lub zagęścić.















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...