Składniki
-
schab bez kości 4 plastry
-
ser camembert 1/2s szt
-
boczek wędzony 4 paseczki
-
pieprz zielony 1 łyżeczka marynowany
-
cebula biała 1 szt
-
natka pietruszki 1 łyżka
-
passata pomidorowa 500 ml
-
oliwa 4 łyżki
-
cukinia 1 szt młoda
-
czosnek 3 ząbki
-
sól do smaku 1/2 łyżeczki
-
papryka czerwona 1/2 łyżeczki
-
kminek mielony 1/2 łyżeczki
-
czarny pieprz mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Schab rozbijamy na cienkie plastry, każdy doprawiamy z obu stron solą, pieprzem, kminkiem, papryką.
Na każdy plaster kładziemy po kawałku sera, boczku, cebuli i ziaren pieprzu marynowanego, a także poszatkowanej natki, zwijamy w roladki.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę passatę, układamy ciasno koło siebie roladki, niczym ich nie spinałam, pozostałą cebulę, cukinię, czosnek kroimy i dodajemy do naczynia, całość osypujemy jeszcze natką i wkładamy do piekarnika na ok 45min w temp. 170st, pieczemy pod przykryciem, jeśli lubcie sosy można bardziej lub mnie całość odparować. Jak widać zrobiło się dużo soku, choć tłuszczyk na wierzchu się zebrał, można to wymieszać i polać roladki, lub zagęścić.
Komentarze
Prześlij komentarz