Naleśniki cebulowe z tuńczykiem, jarmużem i pomidorkami gruszkowymi





 Ciasto ;

100ml piwa żywiec Marcowe
100ml mleka 2%
1/2 szklanki mąki kasztanowej
2 łyżki mąki zwykłej
sól do smaku
1 szt jajko
4 cebulki dymki z natką

NADZIENIE :
kilka listków młodego jarmużu
kilka listków sałaty lodowej
kilka pomidorków żółtych gruszkowych
1 puszka tuńczyka
kilka szt. zielonych drylowanych oliwek
100g ricotty
1 mała papryczka ostra/ chilli/ pepperoni dowolna
sól do smaku




 WYKONANIE CIASTO ;
Z podanych składników oprócz dymki robimy ciasto o konsystencji dość płynnej.
Dymkę szatkujemy na drobno z zielonymi łodyżkami i dodajemy do ciasta.
Pieczemy naleśniki na rozgrzanej patelni najlepiej bez oleju.

Ricottę mieszamy z blendowaną papryką i solą, smarujemy serkiem cały naleśnik.
Na jedną połowę układamy pozostałe składniki według uznania, przykrywamy wolną połową naleśnika i składamy tworząc ciekawy wachlarz, można spiąć wykałaczką.

Idealne na letnie obiady, kolacje, czy jako sandwicz do pracy.



 





Komentarze