Nadziewana pierś z Indyka





Składniki

  • filet z indyka 700 g
  • królik 2 nóżki
  • boczek wędzony 150 g
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • pieprz 1 łyżeczka
  • sól ziołowa 1 łyżeczka
  • kolendra mielona 1 łyżeczka
  • kminek mielony 1 łyżeczka
  • czosnek 4 ząbki
  • masło 2 łyżki







Fileta myjemy osuszamy robimy w nim nacięcie na wylot tak jakby dziurę, by ją nafaszerować. Nacieramy przyprawami, część zostawiamy do mielonego mięsa.

Mięso z nóżek królika obieramy z kości, ścięgien i mielimy razem z wędzonym boczkiem, czosnkiem, doprawiamy częścią  podanych przypraw.

Mielonym mięsem nadziewamy fileta, upychając mięso w dziurkę, następnie wciskamy w środek mielonego mięsa kawałki papryki.

Mięso umieszczamy w naczyniu do zapiekania i pod przykryciem pieczemy ok 1h w tem 170st. 






Komentarze