Składniki
-
filet z indyka 700 g
-
królik 2 nóżki
-
boczek wędzony 150 g
-
papryka czerwona 1/2 szt
-
pieprz 1 łyżeczka
-
sól ziołowa 1 łyżeczka
-
kolendra mielona 1 łyżeczka
-
kminek mielony 1 łyżeczka
-
czosnek 4 ząbki
-
masło 2 łyżki
Fileta myjemy osuszamy robimy w nim nacięcie na wylot tak jakby dziurę, by ją nafaszerować. Nacieramy przyprawami, część zostawiamy do mielonego mięsa.
Mięso z nóżek królika obieramy z kości, ścięgien i mielimy razem z wędzonym boczkiem, czosnkiem, doprawiamy częścią podanych przypraw.
Mielonym mięsem nadziewamy fileta, upychając mięso w dziurkę, następnie wciskamy w środek mielonego mięsa kawałki papryki.
Mięso umieszczamy w naczyniu do zapiekania i pod przykryciem pieczemy ok 1h w tem 170st.
Komentarze
Prześlij komentarz